Reklamefri podkast

-For å få tilgang til reklamefri podkast hos Manifest Media må du gå inn på Mitt abonnement og finne din private lenke til det som på podkast-språket kalles rss-feed. Denne finner du nederst på siden «mitt abonnement», ved å trykke på «Lytt til podkasten». Da popper det opp en boks med noen direktelinker øverst. Hvis du allerede har en av disse podkastspillerne på din telefon kan du trykke der. Hvis du er usikker så kan du heller kopiere det nederste feltet som heter RSS-lenke. Ved å trykke på kopier-ikonet(to firkanter oppå hverandre) til høyre for RSS-lenken, kopieres denne automatisk.

Vi gir deg her skritt-for-skritt oppskrift på Apple Podcasts (kalt «podkaster» på din iPhone og kommer ferdig installert), Overcast, Pocket Casts og Google podcast. Det er enklest å gjøre dette via telefonen.
Hvis du heller vil gjøre det via nettleser/datamaskin, så kan du gå til denne siden i stedet.

Du kan også bruke direktelenkene fra "Mitt abonnement"-siden, men husk å laste ned appen på telefonen først.

De fleste apper støtter private rss-feed, men dessverre gjør ikke Spotify det, på tross av at det har blitt etterspurt utallige ganger. Dvs at hvis du bruker Spotify for å høre på podkaster til vanlig, må du benytte deg av en annen podkastspiller for å tilgang til reklamefrie podkaster fra Manifest Media. De vi omtaler i denne artikkelen er anbefalt av oss og gratis å bruke.

Pocket Casts

(for både iPhone og Android-telefoner)

1. Trykk på Podcasts eller Discover
2. Lim inn RSS-lenke for podkasten som du finner under «ditt abonnement» i feltet øverst der det står «Search podcasts or add RSS URL» og trykk søk
3. Trykk på + -tegnet på podkasten

OBS! Hvis du allerede har fulgt podkasten tidligere vil den nå ligge dobbelt i spilleren din. Den som er uten reklame er merket med «reklamefri». For å fjerne den gamle må du trykke på den, trykke det grønne symbolet til høyre og velge unsubscribe.

Apple Podcast på mobil

(for iPhone, den heter «Podkaster»)

1. Trykk på «Bibliotek» i menyen nederst.
2. Trykk på «...» oppe til høyre.
3. Trykk «Følg et program via URL...».
4. Lim inn din private RSS-lenke for podkasten som du finner under «ditt abonnement» i feltet der og trykk Følg.

OBS! Hvis du allerede har fulgt podkasten tidligere vil den nå ligge dobbelt i spilleren din. Den som er uten reklame er merket med «reklamefri». For å fjerne den gamle må du klikke på på den, klikke på ... øverst til høyre og velge «slutt å følge program».

Overcast

(for iPhone)

1. Trykk på «Add a Podcast» (+ tegnet øverst til høyre)
2. Trykk på «Add URL» øverst til høyre
3. Lim inn RSS-lenke for podkasten som du finner under «ditt abonnement» i feltet og trykk ADD

OBS! Hvis du allerede har fulgt podkasten tidligere vil den nå ligge dobbelt i spilleren din. Den som er uten reklame er merket med «reklamefri». For å fjerne den gamle må du trykke på den, velge «SETTINGS» og scrolle ned til «DELETE PODCAST».

Google Podcast

(for både iPhone og Android-telefoner)

Du kan bruke Google Podcast nå, men det blir lagt ned i løpet av 2024, og skal erstattes med Youtube Music. Her skal det ifølge Google også være mulig å bruke private rss-feeder. Men frem til det kan du benytte deg av Google Podcast:
1. Trykk på «aktivitet»-symbolet nede til høyre
2. Trykk på «abonnementer»-knappen oppe til høyre
3. Trykk på «...»-knappen øverst til høyre
4. Velg «legg til via RSS-strøm»
5. Lim inn din private RSS-lenke for podkasten som du finner under «ditt abonnement»
6. Trykk på abonner
Du kan se en video om hvordan man gjør det her

OBS! Hvis du allerede har abonnert på podkasten tidligere vil den nå ligge dobbelt i spilleren din. Den som er uten reklame er merket med «reklamefri». For å fjerne den gamle må du klikke på den, klikke på «Abonnerer» og velge «Avslutt abonnement»