Reklamefri podkast middels teknisk innsikt

For å få tilgang til reklamefri podkast hos Manifest Media må du gå inn på Mitt abonnement og finne din private lenke til det som på podkast-språket kalles rss-feed. Denne finner du nederst på siden «mitt abonnement», ved å trykke på «Lytt til podkasten».

Vi gir deg her skritt-for-skritt oppskrift på Apple Podcasts (kalt «podkaster» på din iPhone og kommer ferdig installert), Overcast, Pocket Casts og Google podcast. Det er enklest å gjøre dette via telefonen.
Hvis du heller vil gjøre det via nettleser/datamaskin, så kan du gå til denne siden i stedet.

Det enkleste er å bruke direktelenkene fra "Mitt abonnement"-siden på manifestmedia.no, men husk å laste ned appen på telefonen først.

De fleste apper støtter private rss-feed, men dessverre gjør ikke Spotify det, på tross av at det har blitt etterspurt utallige ganger. Dvs at hvis du bruker Spotify for å høre på podkaster til vanlig, må du benytte deg av en annen podkastspiller for å tilgang til reklamefrie podkaster fra Manifest Media. De vi omtaler i denne artikkelen er anbefalt av oss og gratis å bruke.

Pocket Casts

(for både iPhone og Android-telefoner)

1. Trykk på Podcasts eller Discover
2. Lim inn RSS-lenke for podkasten som du finner under «ditt abonnement» og trykk søk
3. Trykk på + -tegnet på podkasten

OBS! Hvis du allerede har fulgt podkasten tidligere vil den nå ligge dobbelt i spilleren din. Den som er uten reklame er merket med «reklamefri». For å fjerne den gamle må du trykke på den, trykke det grønne symbolet til høyre og velge unsubscribe.

Apple Podcast på mobil

(for iPhone, den heter «podkaster»)

1. Trykk på «Bibliotek».
2. Trykk på «...» oppe til høyre.
3. Trykk «Følg et program via URL».
4. Lim inn din private RSS-lenke for podkasten som du finner under «ditt abonnement»

OBS! Hvis du allerede har fulgt podkasten tidligere vil den nå ligge dobbelt i spilleren din. Den som er uten reklame er merket med «reklamefri». For å fjerne den gamle må du klikke på på den, klikke på ... øverst til høyre og velge «slutt å følge program».

Overcast

(for iphone)

1. Klikk på «Add Podcast»
2. Klikk på «Add URL» øverst til høyre
3. Lim inn RSS-lenke for podkasten som du finner under «ditt abonnement»

OBS! Hvis du allerede har fulgt podkasten tidligere vil den nå ligge dobbelt i spilleren din. Den som er uten reklame er merket med «reklamefri». For å fjerne den gamle må du trykke på den, velge «SETTINGS» og scrolle ned til «DELETE PODCAST».

Google Podcast

(for både iPhone og Android-telefoner)

Du kan bruke Google Podcast nå, men det blir lagt ned i løpet av 2024, og skal erstattes med Youtube Music. Her kan du lese hvordan du overfører abonnementer til YouTube Music. Etter 23. juni 2024 kan du ikke lenger høre på podcaster i Google Podcasts. Etter 29. juli 2024 kan du ikke lenger overføre eller eksportere abonnementene dine.
Men frem til det må du benytte deg av Google Podcast:
1. Klikk på «aktivitet»-symbolet nede til høyre
2. Klikk på «abonnementer»-knappen oppe til høyre
3. Klikk på «...»-knappen øverst til høyre
4. Velg «legg til via RSS-strøm»
5. Lim inn din private RSS-lenke for podkasten som du finner under «ditt abonnement»
6. Klikk på abonner
Du kan se en video om hvordan man gjør det her

OBS! Hvis du allerede har abonnert på podkasten tidligere vil den nå ligge dobbelt i spilleren din. Den som er uten reklame er merket med «reklamefri». For å fjerne den gamle må du klikke på den, klikke på «Abonnerer» og velge «Avslutt abonnement»