Økotrim

Med trenerduoen Linn og Kalle, fins det ingen unnskyldning for å ikke komme seg i tipp, topp økonomiform.

Plages du av sviktende teorikondis og mentalt sideflesk? Velkommen til ØKOTRIM for alle med Linn og Kalle!

Med journalist Linn Stalsberg og økonomiprofessor Kalle Moene som henholdsvis hjelpetrener og hovedtrener tar podkasten for seg tema som skatt, inflasjon, ulikhet, vekst og bærekraft. Ambisjonen er at selv lyttere i den mest elendige økonomiform skal kunne kose seg under hver eneste økt.

Er du interessert i sammenhengen mellom eget liv, politikk og økonomi? Økonomifaget er et maktspråk, og målet med denne podkasten er både å granske den makten og å fordele den mer jevnt utover.

Dette er ikke en selvhjelpspodkast for å bedre egen økonomi, men en podkast som skal forsøke å trimme ikke-økonomer til å forstå økonomi som fag, hvordan økonomi fungerer og hvilke alternativer vi som samfunn har

Programledere:

Linn Stalsberg: Forfatter, skribent og journalist. Hun er utdannet sosiolog fra London School of Economics og har blant annet gitt ut bøkene Det er nok nå. Hvordan nyliberalismen ødelegger mennesker og natur (2019), og Etter Pandemien. Tanker om krise, kapitalisme og en ny hverdag (2021).

Stalsberg er kommentator i Dagsavisen og Agenda Magasin.

Kalle Moene: Professor emeritus og svært profilert samfunnsøkonom ved UiO, hvor han ble professor i 1987. Moene var aktiv ml-er på 1970-tallet og læreren til Jens Stoltenberg på 1980-tallet. Han er en ledende forsker på felt som «den nordiske modellen», økonomisk ulikhet og velferdsstaten. Moene har lenge skrevet fast i Dagens Næringsliv og er en sterk formidler og folkeopplyser.

ØKOTRIM har foreløpig publisert én sesong, fra okt-des, 2023

Cover for podkasten Økotrim

Episoder