Bokklubben Bastard

Dette er forfatterne Zeshan Shakar, Yohan Shanmugaratnam og Maria Navarro Skarangers egen bokklubb.

Se Bokklubben Bastard LIVE på Norsk Litteraturfestival på Lillehammer Kunstmuseum, fredag 31. mai, kl 15:00. Kjøp billetter her!

Forfatter Zeshan Shakar trengte noen å snakke med om bøkene han har lest. Sammen med kollegaene Yohan Shanmugaratnam og Maria Navarro Skaranger har han skapt en bokklubb i podkastformat.

– Mange av de jeg omgås leser ikke bøker. Jeg sitter med masse tanker og følelser fra bøker jeg har lest og så har jeg ingen å snakke med. Derfor ser jeg veldig fram til å få denne bokklubben i gang, fortalte Shakar ved lanseringen.

Dette er forfatternes egen bokklubb, og du er invitert med inn!

Sesong 2 av Bokklubben Bastard støttes av Kulturrådet.


Maria Navarro Skaranger (f. 1994 i Oslo), som vokste opp på Romsås, fikk suksessdebuten, Alle utlendinger har lukka gardiner (2015), filmatisert i 2020. Bok om sorg (Fortellingen om Nils i skogen) (2018) ble hedret med Osloprisen og EUs litteraturpris, mens romanen Emily forever ble nominert til Bokhandlerprisen, Ungdommens kritikerpris, Kritikerprisen og Bibliotekets litteraturpris. Nylig trillet kritikerne både femmere og seksere for boka Jeg plystrer i den mørke vinden.


Yohan Shanmugaratnam (f. 1979 på Sri Lanka) vokste opp i Japan og på Ås. Hans første bok Vi puster fortsatt kom ut på Forlaget Manifest i 2020. For Bruddet: Byen som ville ha Brexit (2021) ble han hedret med Bokhandelens sakprosapris. Hans nyeste utgivelse er Hjertet i to – seks måneder med Karpe. Shanmugaratnam er også journalist i Klassekampen.


Zeshan Shakar
(f. 1982 i Oslo) er en prisbelønt og bestselgende forfatter som vokste opp på Stovner. For sin første roman, Tante Ulrikkes vei (2017), ble han tildelt Tarjei Vesaas' debutantpris. Hans andre roman, Gul bok, utkom i 2020, da forfatteren mottok Oslo bys kunstnerpris. I 2022 vant Shakar Bokhandlerprisen for romanen De kaller meg ulven. Denne boka har også blitt tema for seks mikroemner ved Humanistisk fakultet på UiO.

Bokklubben Bastards første sesong ble publisert fra mars-juni, 2023.
Sesong 2 hadde premiere 7. februar 2024.

Nye episoder annenhver onsdag!

❤️ Tusen takk, alle som støtter Manifest Media!

Bli abonnent!

Meld deg på nyhetsbrev

Bokklubben Bastard podkastcover

Episoder